View Profile

/View Profile
0 entries
0 comments
Name
Sofie Rebel
Hemstad
Arboga
Språk/Language
English, Swedish
Om mig
Hej, mitt namn är Sofie Rebel och jag utbildar mig till Doula genom Odis och ChildbirthInternational (även till förlossningspedagog).
Intresset av att bli Doula kom efter min första förlossning där jag upplevde skillnaden av olika stöd och bemötanden. Jag insåg att ett stöd med kunskap, som man känner och kan lita på kan ha en oerhörd betydelse i hur man upplever sin förlossningen oavsett hur eller var man föder. (Idag har jag 2barn.)

Under min utbildning lär jag mig mycket om kvinnokroppen och hur den fungerar under graviditet, förlossning och första tiden efter. Detta ger mig en bas för att kunna svara på frågor som kommer upp. Men fokus på utbildningen är att kunna vara så bra stöd för den födande kvinnan som möjligt och ev partner. Ex, hjälpa till om man är rädd, påminna om inövade tekniker för att slappna av, stödja den ev partnern att kunna vara hjälpsam och närvarande för kvinnan. Kvinnan får själv göra en arbetsbeskrivning av vad hon vill ha hjälp med av mig.

Jag tycker om att resa och har jobbat på skepp. Genom detta har jag en bakgrund av att jobba i flertalet olika länder och med olika kulturer. Som jag lärde mig då att i många fall är det inte rätt eller fel utan bara annorlunda och detta gäller speciellt inom förlossning, ingen förlossning är den andra lik.
Mobiltelefon
0739779606
E-post
sofie.rebel@gmail.com