View Profile

/View Profile
0 entries
0 comments
Name
Ida Larsson
Hemstad
Göteborg
Arbetar i län
Västra Götalands län
Om mig
Hej alla blivande mammor! Jag heter Ida och gick min utbildning hösten 2015. Jag kom i kontakt med doulor för första gången då jag gick en amningskurs när jag väntande barn. Det som inspirerade och lockade mig var den kvinnliga energin, förväntan och styrkan som fanns ibland dessa kvinnor som snart skulle föda. Jag har alltid varit fascinerad av graviditeter och födande. Det är magiskt! Samtidigt förstod jag i och med min egen graviditet att vårt moderna och högteknologiska samhälle inte har det stöd som gravida, födande och nyblivna föräldrar behöver.


Jag har arbetat som sjuksköterska sedan 2007 och har länge haft tankar på att bli barnmorska. Att vara doula kanske är ett steg dit, vi får se. En dröm skulle i så fall vara att få följa den gravida kvinnan redan från början av graviditeten, genom förlossning och första tiden med babyn. Genom min yrkeserfarenhet är jag van vid både akuta händelser och mer lugna stunder då en varm hand eller att lyssna är mitt bästa verktyg.


Doulautbildningen gav mig än mer inspiration och övertygelse om att jag kan hjälpa födande mammor och deras partners till att få en så positiv upplevelse som möjligt, då de skall få sitt barn till världen. Det är naturligt att föda, med rätt stöd för att tro på sig själv, ge sig hän, kämpa och följa med den kraft som finns i kroppen. Mitt andra barn födde jag, förutom barnmorskan, tillsammans med min man och en doula som stöd vid min sida. Det var en fantastisk upplevelse, doulans närvaro och erfarenhet gav mig kraft, lugn och kontroll över situationen. Även fast min första förlossning var utan komplikationer och allt fungerade runtomkring, så kändes andra förlossningen som min revansch!


Jag samarbetar med doulan Charlotta Johansson. Om du väljer oss så kommer vi båda att träffa dig och sedan dela på jourtiden vid förlossningen. Vi tar främst uppdrag på Östra sjukhuset i Göteborg. Det finns även möjlighet att jag kan fotografera under förlossningen, jag har pysslat med foto en del som hobby. För mer information är du/ni välkomna att kontakta mig!

PS Jag har också gått utbildningen i active baby/tekniker i spinning baby med kursledaren och doulan Xana de Silva.
Mobiltelefon
0708-422280
E-post
idalinneaboroumand@gmail.com