View Profile

/View Profile
0 entries
0 comments
Bild
Name
Aleia Aldana
Hemstad
Stockholm
Arbetar i län
Stockholms län, Södermanlands län, Uppsalas län
Språk/Language
English, Italian, Spanish, Swedish
Doulautbildning
Förlossningsgruppen Göteborg
Andra utbildningar
Studier i örtmedicin bl.a. för lust, fertilitet, graviditet och barn på Nordiskt Näringscenter, 2015-2018
Om mig
* Vem är jag? Aleia, 28 år.

Förutom Doula är jag mamma till två döttrar, spanskalärare, örtkunnig, fotograf och storyteller. Jag föddes i Havanna och flyttade till Sverige under tonåren men har även bott mycket i Italien, så jag erbjuder stöd som Doula även på spanska och italienska.

* Vem är Doulan?

Kvinnor har hjälpt varandra att föda barn i alla tider och kulturer. I vårt moderna samhälle har mycket av kulturarvet inom barnafödandet gått förlorat i samband med att förlossningen flyttades till sjukhus. Därför har vi idag som utmaning att hitta tillbaka till kunskapen om hur vi deltar i en förlossning för att göra den födande kvinnans upplevelse så positiv, stärkande och naturlig som möjligt, från ett psykologiskt, känslomässigt och fysiskt perspektiv. Det är så jag ser på min roll som Doula: jag sprider och bevarar en livsviktig kunskap som jag hoppas kommer att finnas i vår vardag och i vårt kulturarv snart igen.

* Örtmedicin, Kost och Post-partum:

Jag kombinerar mitt doulande med rådgivning i örtmedicin samt kostrådgivning för att förebygga, lindra och lösa de vanligaste åkommorna som dyker upp under graviditeten och efter förlossningen samt under själva förlossningen. Jag samarbetar med en näringsterapeut och hormonspecialist och med en ayurvedisk health coach som också är doula. Jag jobbar även som holistic post-partumdoula vilket innebär ett stöd från ett helhetsperspektiv: känslomässigt i form av närvaro, tillgänglighet och kunskap; fysiskt i form av rådgivning och hjälp med matlagning och livsstil för att läka, återhämta sig och knyta an till sitt barn på bästa sätt.

Min passion för skrivande och fotografi har länge haft kvinnor och deras kroppar i full blom som största källa av inspiration. Jag ser Fotografi som ett kraftfullt verktyg för läkning och för att hitta till den inre förmågan att se graviditeten, förändringarna i våra kroppar och förlossningen som den meningsbärande upplevelsen den är.

Om du vill veta mer: www.instagram.com/aleiafralundio
Mobiltelefon
0735805028
E-post
aldanashelton@hotmail.com