View Profile

/View Profile
0 entries
0 comments
Bild
Name
Gamze Berglund
Hemstad
Stockholm, Bromma
Arbetar i län
Stockholms län
Språk/Language
English, Swedish
Doulautbildning
Trygg förlossning
Andra utbildningar
Lärarprogrammet för högstadiet och gymnasiet.
Aktiv baby instruktörsutbildning
Om mig
Hej!

Jag heter Gamze och är verksam som doula inom gruppen "Doulorna". Min stora drivkraft är att hjälpa blivande föräldrar att få en så fin start som möjligt på föräldraskapet och jag strävar efter att skapa en så positiv och trygg förlossningsupplevelse som möjligt för hela familjen.

Kort fakta om mig: Jag är tvåbarnsmamma, legitimerad lärare inom engelska och historia, doula och "Aktiv baby" instruktör.

Vi på "Doulorna" arbetar utifrån "Föda utan rädslas" verktyg där man med hjälp av andning, avspänning, rösten och tankens kraft hjälper till och stöttar den födande och paret genom förlossningsarbetet. En stor del av mitt arbete går ut på att förbereda både kvinnan och partnern så att de tillsammans kan vara ett så bra team som möjligt under förlossningen.

Jag har doulat både ensamstående och par, förstagångsföderskor och omföderskor och likaså förlossningsrädda kvinnor (och även pappor). Min styrka är att lyssna in er och stötta er utifrån där ni befinner er och utifrån era behov. Jag lägger stor vikt vid att skapa en lugn, kärleksfull och positiv stämning under förlossningen och få er att känner er delaktiga, respekterade och sedda. Allt för att ni ska få en så fin och trygg förlossningsupplevelse som möjligt.

Även om alla kvinnor och par är unika och stödet därför ser olika ut från gång till gång, så har vi på "Doulorna" arbetat fram ett upplägg för hur våra församtal ser ut. Vi delar upp våra träffar på två tillfällen och går igenom mer emotionella och teoretiska bitar vid det första tillfället, bland annat:
- tankar, känslor, drömmar och rädslor inför förlossningen
- förlossningens olika faser
- sjukhusets rutiner
- smärtlindring
- Föda utan rädslas fyra verktyg

Den andra träffen utformas som en praktisk workshop där ni får känna på:
- andnings- och massage tekniker
- hur man kan använda rösten och tankens kraft
- Aktiv baby- och Reboozo övningar tillsammans

Med Aktiv Baby menas övningar man kan göra under graviditeten och förlossningen för att hjälpa barnet inta en så fördelaktig position som möjligt i livmodern och bäckenet inför förlossningen och därmed underlätta förlossningsarbetet. Ni kan läsa mer om övningarna på aktivbaby.com.

Att skriva är också en av mina stora passioner och jag arbetar även som skribent på dittbarnochdu.se där du kan läsa texter jag skrivit om graviditet, förlossning och amning.

Ni är varmt välkomna att höra av er!
Ett första möte är alltid kostnadsfritt och går ut på att vi får lära känna varandra lite grann och ni får veta mer om hur jag jobbar. Jag hoppas att vi ses!

/Gamze
Mobiltelefon
073-6421805
E-post
gamze@doulorna.se
Hemsida
www.doulorna.se