View Profile

/View Profile
0 entries
0 comments
Bild
Name
Charlott Pantzar
Hemstad
Ängelholm - Össjö
Arbetar i län
Hallands län, Skånes län
Doulautbildning
Aktiv Baby Doula Skåne
Andra utbildningar
Diakon i Svenska Kyrkan. Gravidmassör
Om mig
Jag brinner för graviditet, förlossning och den första tiden med den nya familjemedlemmen. Att vara gravid, föda och bli förälder kan vara en livsomvälvande period. Det kan vara ett rus av glädje men även en livskris, och jag vill, genom min kunskap, utbildning och erfarenhet, vara ett lugnt och tryggt stöd för er under hela denna tiden, så att den blir så bra som den bara kan.
Mitt mål som doula är att vara ett stöd under:
- graviditet - då vi går igenom det som är viktigt för Dig/Er. Vi träffas 2-3 gånger innan förlossningen och övar bla på smärthanteringstekniker, avslappning, pratar genom olika scenarion etc.
- förlossning - ge den födande verktyg att klara smärtan och empowerment att jobba tillsammans med kroppen och känna sig lugn, trygg och sedd, men även för partnern, bekräfta hen i sin närvaro, ge verktyg att vara ett stöd för den födande samt ge möjlighet till vila om så behövs.
- Post partum - (efter förlossningen) vi träffas igen efter förlossningen, då vi går igenom er upplevelse av den, och pratar om sånt som känns viktigt för er. Jag erbjuder även hjälp/stöd med amning/ flaskmatning.
Jag pratar svenska, engelska, franska och lite spanska.

Utöver doula är jag även Diakon och utbildad inom beteendevetenskap, psykologi, själavård och samtal.
Jag är dessutom diplomerad gravidmassör, och i mitt "doula service uppdrag" ingår 1 timmes helkroppsmassage speciellt utformat för den gravida kroppen. Man kan givetvis boka till fler massage-sessioner, till en extra kostnad, om så önskas.

Jag har själv 4 barn och under mina förlossningar har jag upplevt stor skillnad i stöd och närvaro och hur det har påverkat min trygghet och förlossningsupplevelse.
Under min 3:e förlossning hade jag en barnmorskestuderande utöver den ordinarie barnmorskan, och hon var hos oss på vårt rum under nästan hela förlossningen. Det gav mig en enorm trygghet att veta att hon var där hela tiden, hjälpte mig när jag hade det jobbigt och kunde även ge min man konkreta saker som han kunde hjälpa mig med när smärtan var som värst. Där och då väcktes mina tankar på att bli doula, för den tryggheten hon gav mig genom att bara finnas där för mig, hela tiden, det gjorde att jag kunde slappna av och låta min kropp göra det den är skapt för, under total avslappning och lugn. Under min 4:e graviditet och förlossning hade jag en doula, vilket var en fantastisk upplevelse. Det gav mig det där lilla "extra grädden på moset", som gjorde att jag kunde ge mig hän totalt och känna mig otroligt omhuldad och buren. Jag fick ett enormt lugn, tron på mig själv och min kropp växte av att ha doulans stöd och närvaro utöver min man.
Detta lugn och känsla av trygghet vill jag få kunna förmedla vidare till andra kvinnor. Stödet och närvaron gav mig en enorm tro på mig själv och vad min kropp klarar av och den tilltron önskar jag alla kvinnor!
Jag är utbildad doula i Aktiv Baby.

Jag finns tillgänglig för uppdrag i nordvästra till västra Skåne och södra Halland. Välkommen att kontakta mig för ett första kostnadsfritt samtal, eller för att boka gravidmassage.

Mobiltelefon
073-6707300
E-post
charlottpantzar@hotmail.se