View Profile

/View Profile
0 entries
0 comments
Bild
Name
Heather Levenstein
Hemstad
Göteborg
Arbetar i län
Hallands län, Västra Götalands län
Språk/Language
English, Swedish
Doulautbildning
En bra start Göteborg
Andra utbildningar
Mind Recovery Systems Terapeut
Honours degree in music performance från Guildhall School of Music and Drama, London
Om mig
Jag tror på den enorma kraften vi har inom oss att möta utmaningar och bli styrkta i processen. Men jag vet också att vi behöver varandra. Ibland behöver vi alla någon annans kompetens och stöd att hjälpa oss nå kraften vi bär på.

Det är den processen jag brinner för.

Och det är därför jag har utbildad mig till både doula och Mind Recovery Systems Terapeut.

Jag är nyutbildad doula, men har jobbat med Mind Recovery Systems i snart två år. Jag ser en enorm potential i att kombinera de två för att hjälpa människor. Självklart är det inget måste att ta behandlingar om jag ska bli din doula, men den möjligheten finns för dig.

Mind Recovery Systems använder tapping, ’knackning’, att komma åt otrygghet, trauma och negativa känslor i kroppen. Tapping är en evidensbaserad behandlingsform där man knackar lätt på meridianerna på kroppen, samtidigt som
man fokuserar på det man behöver hjälp med. Det sänker kortisolnivåerna i kroppen, och skickar ett budskap till amygdalan att ’allt är bra’.

Det finns mycket på tex youtube att ta del av om tex EFT.

Mind Recovery Systems har utvecklat detta vidare. MRS når roten till rädslor och trauman på ett sätt som är så effektivt att även de som har jobbat med det i många år fylls av häpnad.
Under min doulautbildning fick vi höra att de flesta kvinnor som lider av grov förlossningsrädsla är omföderskor. Bakom detta ligger ofta obearbetade förlossningstrauman. Men förlossningsrädsla kan också grunda sig i så mycket annat. Vi ska lita på våra kroppar. Lita på människor vi aldrig har träffat förut. Beroende på vad en kvinna har för ’bagage’ är detta inte alltid en självklarhet.

Jag har själv fött tre barn. Tre förlossningar som var helt olika varandra. Jag vet vad det innebär att få panik, att inte klara av smärtan eller situationen. Och jag vet hur det är att ha en förlossning som stärker en, där man hittar en kraft man inte visste man hade.

Det är häftigt.


Jag vill så gärna hjälpa andra kvinnor att hitta de krafter de besitter.
Hur vi föder våra barn är inget vi glömmer. Det påverkar oss hela livet. Jag brinner för detta. Att alla ska få en chans till den sortens förlossning de vill ha. Och om jag kan hjälpa dig på den resan, vore det en ära för mig.
Telefonnummer
0705149686
Mobiltelefon
0705149686
E-post
heatherlevenstein@hotmail.com