View Profile

/View Profile
0 entries
0 comments
ODIS
Name
Matilda Haggärde
Hemstad
Göteborg
Arbetar i län
Västra Götalands län
Språk/Language
English, Swedish
Doulautbildning
En bra start Göteborg
Andra utbildningar
Doulautbildning, En bra start, Göteborg 2006
Profylaxkursledare, Profylaxgruppen AB, AnnasProfylax, Stockholm 2008
Akupressur för doulor, Anna Dahlman, Göteborg 2015
Post-partum-doula, Föreningen Tidigt Föräldrastöd, Göteborg/Karlstad 2016
Gravidmassage, Behandlingsteam John Carrier, Stockholm 2017
Om mig
Grattis - du står inför ett av livets största äventyr! Att ta emot ett barn.
Vad fint att du funderar på att ha en doula med längs vägen.

Som doula står jag för kontinuitet, trygghet och kunskap under graviditet, födelse och första tiden som förälder. Jag finns med under hela resan i den utsträckning som önskas, med mina rika erfarenheter av barnafödande.

Mitt mål är att tillsammans med dig/er skapa en så lugn och positiv upplevelse av förlossningen som möjligt. För att detta ska bli möjligt är det viktigt att vi trivs tillsammans och känner tillit. Därför erbjuds du/ni ett första kostnadsfritt möte. Därefter kommer vi överens om ett eventuellt fortsatt samarbete och ytterligare antal träffar innan förlossningen. Gemensamt formar vi dessa möten, ger utrymme åt både eventuella orosmoln/tidigare upplevelser samt önskemål, och jobbar ihop oss som ett team. Jag har mycket goda kunskaper i profylax, "föda utan rädsla", dyktekniken, mindfulness, hypnobirthing, avslappningstekniker, akupressur, yoga och massage.
Annat som ligger mig varmt om hjärtat är amning, bära barn, spinning babies, vattenförlossningar, patientlagen - informativa val & individanpassad vård, hemförlossningar och ”hemlika förlossningar på sjukhus”. Under mina år som doula har jag kommit att arbeta med mängder av olika situationer och personer, bland annat; kejsarsnitt, VBAC, HBTQ-föräldrar, superengagerade partners och ensamstående föräldrar, sjukhus- och förlossningsrädsla.

Jag har arbetat professionellt som doula, profylaxkursledare och massör sedan 2006, och varit med på fler än 50 förlossningar. Sedan 2014 driver jag företaget Matildas Profylax och har utbildat cirka 3000 blivande föräldrar i de verktyg som kan göra hela skillnaden i förlossningen. 2016 började jag arbeta för Föreningen Tidigt Föräldrastöd där jag är anställd som samordnare, och även fungerar som mentor för nyblivna doulor samt tar uppdrag som post-partum-doula, vilket innebär stöd och hjälp i hemmet efter förlossningen.

En del av omkostnaden för doulatjänster är berättigad friskvårdsbidrag och jag är ansluten till flera friskvårdsleverantörer (Actiway, Min Friskvård, Wellnet, ePassi).

Jag bor i Göteborg tillsammans med min man och våra tre barn, födda i vårt hem 2002, 2004 och 2009.

Välkommen att kontakta mig med dina frågor, eller för att boka ett möte!
Mobiltelefon
070 298 77 31
E-post
matilda@matildasprofylax.se