View Profile

/View Profile
0 entries
0 comments
ODIS
Name
Vicky Brundin James
Hemstad
Göteborg, Hisingen
Arbetar i län
Hallands län, Västra Götalands län
Språk/Language
English, Swedish
Doulautbildning
Förlossningsgruppen Göteborg
Andra utbildningar
Amningsrådgivarutbildning/Hjälpmammeutbildning 2011
Kangaroulautbildning 2013
Akupressur för förlossning 2014
Rebozo 2015
Förlossningspedagogutbildning 2016
Spinning Babies tekniker 2017
Om mig
(I am bilingual Swedish/English and have provided Doula-support and birth preparation for many English speaking families. I have given birth to one of my own children in UK. Welcome to contact me for more information in English.)

Hej!
Jag är en positiv, glad och mycket erfaren doula med främsta mål att hjälpa er blivande föräldrar att få en så fin och positiv upplevelse av födandet och det första mötet med ert nyfödda barn som möjligt. Att ni ska känna trygghet och få en dag ni kan minnas med glädje. Att vara ett välkänt ansikte genom graviditet, förlossning och efteråt, och främja den bästa möjliga starten på det nya familjelivet.

Jag doular såväl förstagångs- som omföderskor, par som ensamstående, och har bl.a. erfarenhet av att arbeta med förlossningsrädsla/Aurora-patienter, svår foglossning, tvillingfödsel, tidigare förlossningsdepression, igångsättningar, kejsarsnitt, VBAC, fullt fysiologiskt födande på sjukhus, vattenfödsel och hemförlossning.

Jag utbildade mig till doula 2012 och är certifierad genom ODIS. Vidareutbildade mig 2013 i konceptet ”Kangaroula” med Jill Bergman från Sydafrika. Kangaroulan har extra fokus på det nyfödda barnets behov och stödjer mamman och barnets anknytning under de första timmarna efter födelsen (läs mer på http://ninobirth.org/kangaroula/). Jag är även utbildad amningsrådgivare och arbetar som Hjälpmamma i Amningshjälpen samt är kursledare för ”Amningskurs för blivande föräldrar”. Jag är sedan 2004 certifierad Massageterapeut och Pilatesinstruktör utbildad i England, med vidareutbildning för graviditet och postpartumtid.

Jag hjälper dig som ska föda att känna dig väl förberedd och trygg inför din förlossning, och underlättar för den eventuella partnern att vara mer delaktig och känna sig säker i sitt stöd, så att båda föräldrarna har de allra bästa förutsättningarna för en positiv upplevelse. Jag ger kontinuerligt stöd genom förlossningen och arbetar med praktiska verktyg som underlättar både förlossningsarbete och smärthantering. Förutom att bidra med min erfarenhet och mitt lugn, kan jag hjälpa till med bl.a. massage, akupressur, andning, avslappning, hämta kaffe till en trött partner, och om ni vill även fotografering av er och bebisen. ? Vid behov kan jag ge er stöd hemma innan det är dags att åka in, samt stöd och amningshjälp efter ni kommit hem från BB. Jag utgår alltid från den unika situationen och de individuella förutsättningarna, och stöttar er i era val för att så långt det går få föda på era egna villkor, och enligt era önskemål…

Själv är jag 38 år och har tre egna barn. Jag har själv fött både med och utan doula och både på sjukhus och hemma. Jag är med i Förlossningsgruppen (förlossningsgruppen.se) och driver mitt eget företag Meridiem. Jag tar uppdrag i hela Västra Götaland samt vid Varbergs förlossning. Tar även post-partum uppdrag (stöd och hjälp hemma efter förlossningen). Uppdrag med kort varsel och ”akut” tar jag gärna i mån av tid. Välkomna att höra av er!
Mobiltelefon
0707-762863
E-post
info@meridiem.se
Hemsida
http://www.meridiem.se
Hemsida
http://www.forlossningsgruppen.se/contact_92.html
Facebook
https://www.facebook.com/Meridiem-Doula-Kangaroula-235105646638761/
Styrelsemedlem
Ledamot