Aktiv Baby doula

Kursledare: Xana de Silva

Aktiv Baby Doula

Känner du en längtan efter att ge stöd åt familjer kring livets början? Att vara doula är ett givande och unikt yrke!

Aktiv Baby Doulautbildning hålls av Xana De Silva, som har varit doula vid runt 100 förlossningar.
Deltagare får lära sig metoden Aktiv Baby, som är enkla och specifika övningar som hjälper bebisen att inta optimala positioner i livmodern, vilket minskar problem under graviditet och förlossning. Xana reser runt i Sverige och håller i workshops och kurser i Aktiv Baby för förlossningsavdelningar, barnmorskor, doulor, förlossningspedagoger och andra som jobbar med gravida och födande. I Aktiv Baby Doulautbildning får du lära dig metoden som en del av din grundutbildning! Läs mer om på aktivbaby.com

I Aktiv Baby Doula har vi ett helhetsperspektiv på den gravida och födande kvinnan, barnet och medföräldern.
Vi pratar utifrån ett fysiologiskt, psykiskt, socialt, kulturellt, sexuellt och spirituellt perspektiv.
-barnets födande krafter
-kvinnans födande krafter
-födandets och anknytningens hormoner
-stress, rädsla och spänning jämfört med lugn, trygghet och avslappning
-vad kan störa kroppen, vad händer då och vad kan man göra?
-hur man kan stärka och stödja den gravida/födande och medföräldern
Som doula är det viktigt att ha många olika redskap för att kunna jobba med det som passar den unika kvinnan/paret. I Aktiv Baby Doulautbildning får du bredden och djupet, exempelvis:
-Föda utan Rädsla: andning, rösten, avslappning och mentala verktyg
-Akupressur för smärtlindrande och lugnande effekt
-Rebozo, en massageteknik som görs med en vävd sjal
-Birthing from Within, smärthanteringsmetoder, mentala verktyg, BirthArt (måla) för att upptäcka rädslor och tankar om födande/föräldraskap, samtalstekniker för övergången till föräldraskap
-Ina May Gaskin: fysiologiskt födande, föderskan som däggdjur
-Orgasmic Birth: fysiologiskt födande, länken mellan födandet och sexualitet
-föda på kvinnans villkor: sjukhus, hemma, vattenförlossning, med syskon, efter trauma, efter kejsarsnitt

Doulautbildningen består av två block under två helger. Hemuppgifter görs inför varje block. Båda blocken är teoretiska och praktiska.
Kursen är godkänd av ODIS och följer den gemensamma kursplanen. Efter genomförd kurs och ytterligare några moment kan man bli ODIS-certifierad doula.

“Alla borde göra denna kurs. Nu förstår jag varför min förlossning blev som den blev”, säger ofta deltagare. Kursen hjälper dig att förstå och bearbeta dina tidigare förlossningsupplevelser. När man har en förståelse för sin egen erfarenhet och har bearbetat klart, kan man hjälpa och stötta andra bättre.

Xana De Silva är en mycket erfaren doula och förlossningspedagog. Hon är yogalärare för gravida och nyblivna mammor, föräldrapedagog, amningsrådgivare och öronakupunktör. Xana har läst till sjuksköterska vid Lunds Universitet. Hon har gjort många internationella avancerade doulaworkshop, bla a med Ina May Gaskin, Debra Pascali-Bonaro, Sarah J Buckley och Anna Verwaal. Hon är utbildad i Spinning Babies, Rebozo tekniker och akupressur för förlossning.
Xana har utbildat doulor och förlossingspedagoger i många år. Hon föreläser och håller workshops i Aktiv Baby för förlossningsavdelningar, barnmorskor, doulor och andra som jobbar med gravida och födande. För mer information om Xana se www.familjestunden.com och www.aktivbaby.com

“Doula med mentor” hjälper nya doulor att komma igång. Mentorn stöttar nyutbildade doulor under hennes första 1-3 uppdrag. Den nya doulan och mentorn håller de förlossnings- och föräldraförberedande samtal tillsammans. Den nya doulan har jour och stödjer vid förlossningen, och hon har hela tiden möjlighet att kontakta mentorn för råd och stöd. Även samtalet efter förlossningen sker med både doulan och mentorn. Xana har ofta möjlighet att vara mentor till nya doulor.

Deltagare om Aktiv Baby Doulautbildning:

“Jag vill bara skriva och tacka så jättemycket för helgens doulautbildning! Det var otroligt inspirerande och lärorikt.”

 

”Jag är så himla glad för kompendierna! Det har varit så mycket information under kursen. Jag vill inte glömma något! Nu ska jag gå hem och läsa på. Jag ska ha med mig kompendierna vid samtal och på förlossningar. Det känns tryggt.”

 

”Tack för att du är så fantastisk på att ta information och göra det så enkelt för oss att förstå. Du är verkligen fantastisk på att förmedla kunskap.”

Börja läsa obligatoriska kurslitteraturen redan idag!

För att bli doula måste du läsa 4 böcker innan sista kurstillfället

Datum:

Block 1:
19-20 oktober 2019.

Block 2:
23-24 November 2019.

Pris:
8000 kr inkl. moms

Plats:
Löddeköpinge, strax utanför Lund. Goda bussförbindelser finns.

För info, frågor och anmälan:
Kontakta Xana De Silva på tel 0733-107228
E-post: info@aktivbaby.com
Hemsida: www.aktivbaby.com
Facebook sidor: @fb doulan och @aktiv baby