View Profile

/View Profile
0 entries
0 comments
Name
Carina Arveklev Poor Bear
Hemstad
Vänersborg
Arbetar i län
Västra Götalands län
Språk/Language
English, Swedish
Doulautbildning
Förlossningsgruppen Göteborg
Om mig
Jag vill börja med att gratulera er till att snart börja Ert nya liv, livet som föräldrar! Det blir sig aldrig likt igen. Det blir en utmaning och alldeles fantastiskt.

If you need your Doula to speak English it´s not a problem for me. If you want this information in English, please contact me and I will get back to you.

Mitt namn är Carina och jag är nyutbildad Doula. Gick utbildningen hösten 2016 i Göteborg.
Jag är mamma till 4 barn i åldrarna 33-21 år och 2 barnbarn som är 5 och 10 år. När jag födde mina barn hade jag aldrig hört talas om begreppet Doula. Mycket har hänt sen dess.

Jag bor i Vänersborg med min man och 1 barn som fortfarande bor hemma och 3 katter. Jag kan tänka mig att ta uppdrag i Västra Götaland men kan ev göra undantag. NÄL, som ligger mellan Vänersborg och Trollhättan, är det sjukhuset som ligger närmast, ca 10-15 minuter från mig med bil.

Som person är jag positiv, lugn, trygg och flexibel. Jag vill vara lyhörd för dina/era önskemål och tankar kring förlossningen så att den blir en så bra upplevelse som möjligt. Det är alltid Era önskningar som gäller.

Jag tror på kvinnans urkraft när det gäller att föda barn. Vår kropp vet vad den ska göra. Men efter 4 egna förlossningar vet jag också att ingen förlossning är den andra lik. Idag har vi tillgång till tekniker som inte fanns när jag födde mina barn. Jag vill inte verka för hurtig och säga att man måste föda utan smärtlindring men man behöver inte heller ha för bråttom med att ta bort smärtan och värkarna.

Doulaeffekten talar sitt egna språk:

Med en Doula minskar:

 Antalet kejsarsnitt
– Förlossningens längd
– Behovet av medicinsk smärtlindring
– Önskemål om ryggbedövning

Av studierna framgår också att föräldrar som haft stöd av doula är mer delaktiga i förlossningen och känner sig mer tillfreds med sin upplevelse.Jag är utbildad Doula, men ny, alltså är mitt pris reducerat tills jag gjort mina första förlossningar. Om Ni anlitar mig så ingår: först en kostnadsfri träff där vi känner efter om vi får bra kontakt med varandra. Om Ni sen väljer att gå vidare så ingår 2 träffar före förlossningen och en träff efter. Jag har jour 2 veckor innan beräknad förlossning. Jag kommer att finnas för Er under hela förlossningen och en stund efteråt när barnet är fött och allt lugnat ner sig.

Möjlighet finns till fler efterbesök mot en kostnad. Jag kan hjälpa till med råd vid amning mm.

Jag doular både par och ensamstående. Både planerad förlossning eller ställer upp med kort varsel.
Kort sagt: jag är flexibel.

Välkomna att kontakta migMobiltelefon
0763-941099
E-post
doulacarinatrestad@gmail.com
Hemsida
https://www.linkedin.com/in/carina-arveklevpoorbear/
Facebook
https://www.facebook.com/DoulanCarina-100268631332559/notifications/