View Profile

/View Profile
0 entries
0 comments
Bild
Name
Lena Svensson
Hemstad
Ankarsrum
Arbetar i län
Kalmars län
Doulautbildning
Förlossningsgruppen Göteborg
Om mig
Varför ville Lena bli doula?

Den födande kvinnan har rätt till en bra upplevelse av sin förlossning.
En bra upplevelse av förlossningen kan vara viktig för att få en bra start på föräldraskapet. Av egen erfarenhet vet jag att en födande kvinna ibland behöver annan hjälp än den medicinska och annat stöd än vad en barnmorska eller partner kan ge för att få en bra upplevelse av förlossningen och det är därför jag ville bli doula!

Jag vill vara ett stöd från början till slut och stötta de födande innan, under och efter förlossning. Jag vill vara en trygghet, någon som vet vilka de födande är, som har träffat dem innan och vet vilka deras önskemål är.
Jag vill lyssna på föräldrarnas frågor, funderingar, förhoppningar och oro.
Jag vill vara pepp och stöd och kunskap när det efterfrågas.
Jag vill vara en lugn närvaro i rummet när det behövs. Jag vill vara en sval hand mot en svettig panna, ett bekräftande leende när det känns tufft. Jag vill ge ork och tillit till den födande kvinnan. Jag vill vara den som stannar i förlossningsrummet när barnmorskan måste gå. Jag vill freda rummet! Jag vet vilka de födande är och hur de gärna vill ha det, mörkt eller ljust, tyst eller musik. Jag vill erbjuda information om alternativ, ge massage, ge tips på förlossningsställningar som kan bromsa eller skynda på, bekräfta tankar och sätta ord på fenomen så ingen behöver känna sig ensam eller osedd. Jag vill ge de födande insikt i att allt "går över” och att det inte alltid kommer kännas eller vara på det sätt det är nu, exempelvis med faser under förlossning men också efteråt med sömn, självkänsla, amning och anknytning. Jag vill vara en del av den naturliga händelse och det magiska mysterium som födande är!
// Lena, september 2017
Mobiltelefon
073-0614071
E-post
lena@ostkustdoula.se
Hemsida
www.ostkustdoula.se
Facebook
https://www.facebook.com/ostkustdoula/