View Profile

/View Profile
0 entries
0 comments
Bild
Name
Heidi Liebe
Hemstad
Växjö
Arbetar i län
Blekinges län, Jönköpings län, Kalmars län, Kronobergs län
Språk/Language
English, German, Swedish
Andra utbildningar
Föda utan rädsla instruktör Susanna Heli
leg läkare med passion för den mentala hälsan kring graviditet, förlossning och föräldrarskap med fokus på en helhetssyn och positiv förlossningsupplevelse
Magplasket Vattengympa för gravida
Spinning Babies
Rebozo
Dancing for birth
Birthlight gravid och post partum yoga
Mindfulness steg 1
Förlossningsfotografi
Om mig
En doula är en kvinna som har erfarenhet av att stödja andra föräldrar inför, under och efter förlossningen. Under nästan alla tidsepoker och i nästan alla kulturer, har det funnits andra kvinnor runt den födande kvinnan. De har funnits där för att dela med sig av sin erfarenhet, sina praktiska kunskaper, sin styrka och sitt lugn. Jag har tillsammans med min man nio barn och stöttar dig genom min erfarenhet och lugn. Erfarna kvinnors stöd till andra kvinnor under graviditet, förlossning och efteråt har inneburit ett slags systerskap, som har förts vidare från kvinna till kvinna, från generation till generation.
Men i och med att förlossningarna mer och mer flyttat in på sjukhusen har denna viktiga del av stödet till den födande kvinnan glömts bort. Något viktigt har därmed gått förlorat. Att föda barn är idag medicinskt säkrare - men ofta ensammare och mer stressfyllt än tidigare. Att föda med stöd av en doula är ett sätt att återknyta till denna historiska kvinnotradition. En doula har inget medicinskt ansvar och hennes roll är tydligt avgränsad i förhållande till personalen på förlossningsavdelningen.
Om förlossningsupplevelsen blir positiv eller ej beror inte så mycket på var man föder, hur lång tid förlossningen tar eller vilken form av smärtlindring man använder.
Det beror i stället på vilket stöd man får.
Om man upplever att man blir sedd och respekterad.
Samt hur trygg man känner sig.
Därför finns det många fördelar att föda tillsammans med en doula. Som doula är jag din trygg förankring i det hela. Jag stannar när annan personal går hem. Vi känner varandra sedan under graviditeten och har byggt upp ett förtroendefull relation , så att ni känner er trygga är det är dags att föda och vi möts upp hemma hos er eller på förlossningen.

Doulaeffekten
Effekten av en stödjande doula har mätts i flera internationella vetenskapliga studier och visar på mycket goda resultat:
önskemål om epidural bedövning minskar med i snitt 60%
antalet kejsarsnitt minskar med i snitt 50%
behovet av medicinsk smärtlindring minskar med i snitt 30%
förlossningens längd minskar med i snitt 25%
den andra föräldern känner sig mer delaktig under och efter förlossningen
anknytningen mellan mamman och barnet blir starkare och amningen fungerar bättre
risken för förlossningsdepression minskar drastisk
Jag erbjuder en mängd olika tjänster kring förlossningen från samtal, doula stöd, Spinning babies, Rebozo, profylaxkurs, förlossningsfotografi, mag-och placentaavtryck, gravid vatten träning med inbyggd förlossningsförberedelse mm.
Jag brinner för att stötta dig och din partner för att öka chansen till en mer positiv och stärkande förlossningsupplevelse.
Varmt välkommen med din förfrågan!
www.duochdinbebis.se
E-post
info@duochdinbebis.se
Facebook
https://www.facebook.com/duochdinbebisprofylax/