View Profile

/View Profile
0 entries
0 comments
Bild
Name
Pia Gudmundsson
Hemstad
Kungsbacka
Arbetar i län
Hallands län, Västra Götalands län
Doulautbildning
Förlossningsgruppen Göteborg
Andra utbildningar
Gymnasielärare i biologi och psykologi
Forskarutbildning
Om mig
Grattis till livets mirakel och den fantastiska resa ni nu har framför er!
En förlossning är för de flesta det största man är med om och något man bär med sig hela livet. Känslorna inför den stora stunden kan vara allt från positiv förväntan till stark rädsla. Även om det inte går att förutse hur en förlossning ska bli, går upplevelsen av den att påverka och det är här jag som doula kommer in i bilden.
Mitt mål som doula är att du/ni ska kunna vara närvarande i stunden och fokusera på det fantastiska resultatet av förlossningen – att det ska komma en bebis – och att vi tillsammans ska göra er upplevelse fin och minnesvärd. Genom att finnas där som tydligt mentalt och informativt stöd och erbjuda beröring, massage och uppmuntran vill jag skapa en harmonisk och trygg atmosfär i förlossningsrummet. Humor är också viktigt – skratt ökar både välbefinnande och avslappning. Allt för att din kropp ska kunna göra sitt jobb och för att en pappa/partner ska kunna stödja på bästa sätt.
Jag är en 40+årig trebarnsmamma som lever för min familj och mina vänner och som älskar träning och yinyoga. Efter att ha läst till gymnasielärare i biologi och psykologi skrev jag en avhandling om depression hos kvinnor och jobbar nu som spindeln i nätet på ett forskningscentrum. Jag har gått Förlossingsgruppens doulautbildning som har utgångspunkt i Susanna Helis metod ”Föda utan rädsla” och de fyra verktygen som beskrivs där, nämligen Andning, Avspänning, Rösten och Tankens kraft.
Förlossningsupplevelsen är viktig eftersom den kan påverka föräldrars psykiska hälsa och relationen dem emellan. En positiv upplevelse kan stärka både er och er relation, vilket är särskilt värdefullt den första tiden med bebisen. En negativ förlossningsupplevelse och dåligt stöd från en partner ökar risken för förlossningsdepression, vilket kan drabba både mammor och pappor och kan även påverka barnet. Att ha stöd av en doula runt och vid förlossningen kan göra stor skillnad och leda till många positiva effekter, vilket visas i flera vetenskapliga studier.

Sagt om mig som doula
Pia var med när vår son Axel föddes. Hon är en varm och omtänksam person som var ett fantastiskt stöd för oss både före, under och efter förlossningen. Hon var oerhört lyhörd för våra önskemål och hade en naturlig känsla för vad vi behövde och vad hon kunde bidra med i stunden, oavsett om det gällde pepp, information, tips och råd, praktiska saker (som att fota eller filma), rent fysiskt stöd (hon är utmärkt att stötta sig på! , eller känslomässiga aspekter. Vi är så tacksamma för att hon fanns där för oss i en stund som annars var väldigt laddad med känslor, osäkerhet och oro. Tack Pia!

Läs fler kommentarer om mig som doula på min hemsida www.erdoula.se

Verkar jag passa er?
Hör av er så gör vi er största upplevelse fin och minnesvärd tillsammans!

Mobiltelefon
0703349366
E-post
pia.gudmundsson@gmail.com
Hemsida
http://www.erdoula.se